Ett stoort draköga målat!

Senaste månaderna har jag vart uppbokad med ett gigantiskt projekt. Jag jobbar för Trolska skogen och bygger en stor stor STOOR drake åt dom. Inte själv, utan tillsammans med ett grymt team av medhjälpare/ drakbyggare och assistenter.

Jag har huvudansvaret för huvudet. Det blir stort. Enormt stort! Jag klättrar ovanpå det för att komma åt alla delar av huvudet eller finner mig själv Krypa ut genom ögongloben.

Nu är grunden nästan klar. Den är framjobbad i en järnram och ovanpå det ligger ett material som heter Airex. Sen skall det jesmonite (gips) ytterst som sen ska målas. Jag har öven huvudansvaret för målningen av hela draken, tillsammans med ett team då som ska hjälpa mig.

På tal om målning. Idag har jag målat ett äga klart. Draken skall vara på plats 25 juni när Trolska slår upp portarna. Nu i veckan överger jag huvudet en bit och hoppar in på kroppen och hjälper mina systrar Janina och Madelene att skulptera fram den i frigolit. kul att vi är tre kreativa systrar som jobbar på detta drakprojekt. Och vår fjärde älskade syster anländer i sommar för att jobba i själva Trolska Skogen. Det ni, 4 systrar i samma kommun. Alla med ursprung från Finland. Helsystrar med. Kan inte visa hela Draken det gör vi först i sommar när den är klar. Hör är dock några smakprov av mitt jobb so far.

Drakens år minsann.

/ Shara

Målar draköga till Trolska skogens drake.

Draktänder på tork... till vänster dom som har fått jesmonite på sig.. övriga inväntar tandläkare Shara.

Gapande tomt hål som inväntar att få ett öga... 

Testar placering av tänderna i munnen...

Smygkik av draken...