Trolska Skogens drake är snart klar!!!!

Sedan mars har jag jobbat stenhårt med en Stoor Drake! En drake för Trolska Skogen. 

Min fokus har till stor del vart på huvudet. Jag har planerat, ritat, limmat, snickrat, najat, fäst, bygg, konstruerat, lagt på Airex, limmat ännu mer, byggt, designat, format, gjutit, gipsat med Jesmonite, silikonat tandkött och ögonlock... målat, målat och målat. Igår blev huvudet klart. Jag har självklart inte gjort allt själv, utan haft med mig ett grymt team som assisterat mig! Toppenteam! 

Min syster Janina har skapat kroppen i Frigolit och fått hjälp av vår tredje syster Madelene Stoor. I samma veva har jag även hjälpt till med att skulptera kroppen och bygga upp den med Betong som vi sprutade över denna stora drake på 22 m. Sedan kom en fjärde syster in i bilden, Mikaela. Hon har assisterat mig nu när jag har målat drakkroppen och huvudet. 

IDAG var en stor dag. Idag fraktade vi upp huvudet till drakkroppen... för att få det ihopfogat med kroppen. Det var en nervös dag. Skulle huvudet hålla för denna resa på 1 km upp till skogen... 

Det höll. Huvudet är på plats. Och draken är fantastiskt vacker. Så vacker. Så absurt att den står där, nästan klar. Nu är det sista rycket kommande dagar med att lägga ihop huvudet med kroppen och måla allt som målas skall. Det kommer att krävas en hel drös långa timmar till.. men klar ska den bli! Trolska Skogen öppnar 25 Juni.

Då ska ni få se alla bilder... från början till slut! 

Här kommer en smygbild på foten som jag målat. 

// Shara

Målning av drakens fötter.