Djupdyker in i mina böcker

Ok! Det blev ingen tekniklektion ikväll, blev andra planer. Det får måhända bli en ny kväll.. Droppar in med ett nytt inlägg och bloggen får vara som den är.

Jag verkar ju kunna skriva inlägg i alla fall. Skämt åsido. Övriga uppdateringar såsom att förgylla min layout, få fram text bättre, helt enkelt en del smärre åtgärder åt det visuella med bloggen, ja det får vänta tills senare när tid finnes för det.

Nyinflyttad som jag är till Jättendal så drog jag iväg till lokala biblioteket för att se vad det har att erbjuda. Det finns en dröm om att ha ett maffigt bokrum/bibliotek en dag. Ett rum med inbjudande fåtöljer, konjaks och whiskyglas som inväntar fina årgångar, välsmidda vackra ljusstakar, rökelser och dofter som fyller rummet med rofyllda dofter. Och en bokhylla. Givetvis en bokhylla full av intressanta böcker. 

Häxor och Trolldom

Häxor och Trolldom

Ebbe Schön

Ebbe Schön

Böcker vars ägare och ägarinna med omsorg valt och omvårdar dessa. Böcker som jag kan plocka ner från denna framtida vackra bokhylla, blåsa av lite damm från en bok och öppna med bestämdhet upp en sida i en den utvalda boken och minnas citat en god text eller ett citat vi vill dela med oss av. Så bra är dom våra böcker att dom samlar damm, men förglöms aldrig. Böcker är ju fantastiska. Dom inbjuder till en resa som inte kostar mer än tid och fantasi. Varken pass, flybiljjett eller solkräm behövs. 

Jag har oftast alltid lånat böcker aldrig riktigt köpt egna böcker eftersom jag saknat ett rum att inhysa dessa i. Den senaste tiden har jag bara inte hunnit läsa böcker. Så trist. Måste bli bot och bättring på det. Så lånade hem en drös böcker med sägner och legender om trolldomar, folksagor, häxeri, stjärnor och planeter.  Ser framemot mina stunder med dessa böcker. 

Just nu har jag öppnat första kapitlet av boken "Häxor och Trolldom"- skriven av ingen mindre än herr Ebbe Schön. Låtom oss se vilken resa denna bok tar mig med på. 

// Shara